INFORMACJA NA TEMAT PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Kto jest administratorem Państwa danych?

Działając w oparciu o art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. Urz. UE L nr 119 str. 1 (RODO) pragniemy poinformować Państwa, że Administratorem Państwa danych osobowych jest firma

FUNDACJA TWÓJ ROZWÓJ

z siedzibą w Częstochowie, ul. Focha 19/21, 42-200 Częstochowa. Adres naszej strony internetowej to www.fundacjatr.pl

Dane będziemy przetwarzać w celach:

– marketingu towarów i usług oferowanych przez FUNDACJA TWÓJ ROZWÓJ. Podstawą prawną takiego przetwarzania jest Państwa zgoda, zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a) RODO.
– zapewnienia dostosowania przekazywanych Państwu reklam na temat oferowanych przez nas produktów (profilowanie) do Państwa potrzeb. Podstawą prawną przetwarzania jest prawnie uzasadniony interes Administratora, zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f) RODO.

Komentarze:

Kiedy odwiedzający witrynę zostawia komentarz, zbieramy dane widoczne w formularzu komentowania, jak i adres IP odwiedzającego oraz podpis jego przeglądarki jako pomoc przy wykrywaniu spamu.

Zanonimizowany ciąg znaków stworzony na podstawie twojego adresu email (tak zwany hash) może zostać przesłany do usługi Gravatar w celu sprawdzenia czy jej używasz. Polityka prywatności usługi Gravatar jest dostępna tutaj: https://automattic.com/privacy/. Po zatwierdzeniu komentarza twój obrazek profilowy jest widoczny publicznie w kontekście twojego komentarza.

Media:

Jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem i wgrywasz na witrynę obrazki, powinieneś unikać przesyłania obrazków z tagami EXIF lokalizacji. Odwiedzający stronę mogą pobrać i odczytać pełne dane lokalizacyjne z obrazków w witrynie.

Do kiedy będziemy przechowywać Państwa dane?

Powyższe dane osobowe będą przetwarzane do czasu cofnięcia przez Państwa zgody. Dane osobowe nie są przechowywane dłużej niż to konieczne dla spełnienia zamierzonego celu lub dłużej niż wymagają tego obowiązujące przepisy prawne.

Kiedy i komu możemy przekazać dane?

Do celów określonych powyżej możemy udostępniać Państwa dane osobowe innym podmiotom. Odbiorcami Państwa danych osobowych mogą być wewnętrzne organy i podmioty, które muszą przetwarzać Państwa dane osobowe w związku z przygotowaniem i realizacją umowy oraz w związku z realizacją naszego uzasadnionego interesu, jak również zewnętrzni dostawcy
usług przetwarzający dane osobowe w imieniu FUNDACJA TWÓJ ROZWÓJ tacy jak księgowi, biegli rewidenci, prawnicy, podmioty prowadzące obsługę IT, banki, podmioty prowadzące działalność ubezpieczeniową, podmioty świadczące usługi marketingowo-reklamowe, podmioty
świadczące usługi pocztowo-kurierskie. Odbiorcy Państwa danych znajdują się w krajach na terenie Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG).

Informacja o profilowaniu

Możemy stosować profilowanie w celu jak najlepszego dostosowania naszej reklamy do Państwa potrzeb. Będziemy używać narzędzi do wysyłania mailingów i następnie śledzić historię otwieralności maili przez użytkowników aby wysyłać im informacje najbardziej dla nich przydatne. Stosowane przez nas profilowanie nie ma charakteru wyłącznie zautomatyzowanego i nie będzie
wywoływać wobec Państwa skutków prawnych lub w podobny sposób istotnie na Państwa wpływać.
Wysyłka mailingu będzie odbywać się do tych osób, które wcześniej potwierdziły na niego zgodę lub zapisały się do newslettera przez stronę www, a formularz zgłoszeniowy do newslettera będzie przygotowany zgodnie z wytycznymi RODO. W każdej chwili mogą Państwo zażądać zaprzestania profilowania.

Co mogą Państwo robić z przekazanymi nam danymi osobowymi?

W przypadkach i na zasadach opisanych w RODO mają Państwo prawo dostępu do swoich danych osobowych, prawo żądania ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania oraz przenoszenia. Z przyczyn związanych z Państwa szczególną sytuacją, mogą Państwo także wnieść sprzeciw wobec profilowania. Skorzystanie z w/w praw może nastąpić poprzez złożenie odpowiedniego wniosku.

Jak cofnąć zgodę?

Podanie danych osobowych jest dobrowolne ale niezbędne dla przesyłania Państwu informacji marketingowych FUNDACJA TWÓJ ROZWÓJ. W każdym czasie mają Państwo prawo cofnąć swoją zgodę – wystarczy wysłać e-mail, zadzwonić lub przesłać wiadomość pocztą tradycyjną na wskazane poniżej dane kontaktowe. Cofnięcie zgody nie wpływa na legalność przetwarzania Państwa danych przed tym czynem, tzn. do momentu cofnięcia zgody przetwarzanie Państwa danych przez Firmę FUNDACJA TWÓJ ROZWÓJ  jest legalne.

Gdzie mogą Państwo wnieść skargę na przetwarzanie danych osobowych przez FUNDACJA TWÓJ ROZWÓJ

Mają Państwo prawo złożyć skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w celu ochrony danych w przypadku, gdy sądzą Państwo, że Firma FUNDACJA TWÓJ ROZWÓJ przetwarza Państwa dane osobowe w sposób sprzeczny z prawem.

Close Menu